Enviat per: sodepau | 26 Mai, 2016

Projecció de “No podem anar-hi ara, estimat” de Carol Mansour

 

El proper dissabte clourem el cicle de cinema palestí amb mirada de dona, amb un document punyent sobre l’exili forçat dels palestins de Síria i la seva nova situació com a refugiats cada cop més lluny de casa seva.

Després de la projecció tindrem el plaer de conversar sobre la pel.lícula amb en Mohammad Bitari (Poeta i periodista nascut i criat al camp de refugiats palestins de Yarmouk a Damasc, Síria. Actualment resideix a Catalunya.)

 

WCGTN POSTER WITHout text 2

 

Dissabte 28 de maig

A les 18:30

“No podem anar-hi ara, estimat”

Dirigida per Carol Mansour. Líban-  2014- 42 min- VOSE. DVD.

Sinopsi

Els Palestins refugiats han estat vivint a Síria des que van veure’s forçats a fugir de Palestina el 1948. A mesura que la crisi siriana s’intensifica, ells al costat dels sirians han estat afectats per la guerra. La seva història, tanmateix, és més complexa. Fugint de Síria i cercant refugi al Líban esdevenen una categoria especial de refugiats: són refugiats per partida doble.

Com a Palestins no són del tot ben rebuts al Líban. Com a refugiats, els seus documents de viatge no són reconeguts. Com a Palestins, aquesta és la segona vegada que ho perden tot i que es troben una vegada més sense llar i sense estat.

Aquest documental explica part de la història dels refugiats per partida doble. Una història on els records van despertant-se entre un èxode i l’altre, i on la pèrdua envaeix totes les coses colpejant a un mateix. Una història on les causes i les conseqüències són conegudes, però no tancades. Una història on les vides són contínuament  reconstruïdes i improvisades esperant el retorn.

 

Organitza:

Gràcia   Sodepau  Hèlia     HWC

 

Amb el suport: 

ACCD                 Ateneu

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: