Enviat per: sodepau | 12 Mai, 2016

4t Cicle de cinemes àrabs a La Sedeta

Iniciem el cicle el proper dissabte 14 de maig a les 19:00, feu atenció que aquest primer dissabte hi ha hagut una modificació horària. Un cop acabada la projecció tindrem la sort de comptar  entre nosaltres amb  Riya Hassan (Activista palestina resident a Gran Bretanya. Directora de les campanyes  a Europa del Comitè Nacional de Boicot de Palestina (BNC). El BNC és la coalició més àmplia d’organitzacions de la societat civil palestina que treballen per  liderar i promoure internacionalment la campanya de Boicot, Desinversions i Sancions (BDS) amb qui podrem conversar una bona estona.

Dissabte 14 de maig

A les 19:00

La terra parla àrab

Dirigida per Maryse Gargour. Palestina-2007-61 min-VOSC. Format: DV

La terre_2

 

Sinopsi

A les darreries del segle XIX, el Sionisme, un moviment polític minoritari, apareix a l’escenari internacional. Com havien teoritzat els seus líders històrics, aquest encarna el desig de crear un estat jueu en algun indret del món i particularment a Palestina.

A l’època i durant milers d’anys, “La terra parla àrab”, Palestina està habitada pels àrabs de Palestina, els Palestins.Com els líders Sionistes administren i després concilien les seves ambicions polítiques amb la realitat sobre el terreny a Palestina a finals del segle XIX?

A partir de cites dels líders sionistes, imatges d’arxiu inèdites, la premsa de l’època, documents oficials, entrevistes amb historiadors i testimonis de Palestins d’abans del 1948, “La terra parla àrab” mostra des d’una mirada històrica i cinematogràfica una explosiva veritat, la de la neteja de la terra de Palestina a mans dels Sionistes.

La directora

Maryse Gargour és nascuda a Jaffa.

Va graduar-se a l’Institut Francès de la Premsa i es va doctorar en Ciències de la Informació a la Universitat de París II Pantheón. Va ser productora i periodista a

l’oficina  de la Ràdio tele-difusió francesa a Beirut. Ha treballat a l’International Council of Cinéma and Télévision de la Unesco a París i com a periodista freelance per televisions estrangeres, també a París. Produeix i dirigeix pel.lícules des del 1988. Ha realitzat sis documentals entre els quals cal destacar “Le pays blanche” (2002) que va obtenir al premi al Millor documental a la Biennale of Arab cinema; “La terre parle arabe” (2007) i “Encounter with a lost land” (2013) que va obtenir el Premi d’Or al AL Jazeera Film Festival el 2014.

FILMOGRAFIA

1988  ha escrit i dirigit el documental  ” Une palestinienne face à la Palestine ”
1997  ha escrit i produït amb Robert Manthoulis el documental de 52 min  ” Jaffa la mienne ”
1998  ha escrit i produït el documental   ” Loin de Falastin ”
2002 ha  escrit i dirigit el documental de 28 min  ” Le Pays de Blanche “.  Premi al Millor documental a la  Biennale of Arab cinema.
2007 ha escrit i dirigit  ” La terre parle arabe ”

2013 ha escrit i dirigit  « Encounter witha lost land »

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: