Enviat per: sodepau | 27 Novembre, 2015

COMUNICAT

logo sos

COMUNICAT

SOS Disparus demana l’alliberament de militants dels drets humans

Sos Disparus manifesta la seva  inquietud després de la detenció arbitrària de dos militants de drets humans i membres actius del Comitè de defensa dels drets dels aturats (CDDC)

Certament, els dos militants, Tedjani Ben Darech i Adel Ayach, no han estat vistos des de diumenge 15 de novembre de 2015, després de presentar-se a la Comissaria central d’Alger per acompanyar-hi  una companya que hi estava convocada.

El dia abans de la seva desaparició, dissabte 14 de novembre, els dos militants havien participat en una concentració pacífica davant la casa de la Premsa per donar suport al periodista Hassan Bourass, empresonat arbitràriament des del 4 d’octubre.

La familia de Tedjani Ben Darech es desplaçà fins a la capital algeriana, acompanyada d’advocats i militants de drets humans, a la recerca del seu familiar, però  les recerques han malauradament en va.

No ha estat fins cinc dies després de la seva desaparició i de recerques intensives de les famílies que les autoritats han confirmat que els militants estaven retinguts en els seus locals. No han fet públic el motiu de la detenció. Els amics i les famílies de Ben Darech i Ayach encara avui no coneixen els motius de les seves detencions i tampoc encara han pogut veure els seus familiars.

SOS Disparus denuncia fermament el silenci de les autoritats i exhorta al Procurador General d’Alger, responsable de tots els centres de detenció de la capital, a comunicar a les famílies el lloc exacte i els motius de la detenció dels dos militants. Aquestes detencions inquietants demostren, una vegada més, el despreci de les autoritats pel respecte als Drets Humans, en detriment de les seves pròpies lleis.

SOS Disparus seguirà mobilitzada fins que no s’aclareixin aquestes dues detencions arbitràries i exigeix a les autoritats a alliberar Tedjani i Adel tan aviat com sigui possible.

Yous Fatima

Presidenta

 Alger, 20 de novembre de 2015

Per llegir el comunicat original:  http://www.algerie-disparus.org/


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: