Enviat per: sodepau | 27 febrer, 2015

COMUNICAT de l’Oficina Central de l’AMDH sobre la intrusió a la seva seu per part de les autoritats de Rabat

L’ASSOCIACIÓ MARROQUINA DE DRETS HUMANS CONDEMNA LA INTRUSIÓ A LA SEVA SEU I HO CONSIDERA COM UNA FLAGRANT VIOLACIÓ DE LES LLIBERTATS CIVILS I UNA PERILLOSA AGRESSIÓ CONTRA ELS DEFENSORS DELS DRETS HUMANS

Dins una perillosa escalada, emmarcada en la campanya dirigida per l’Estat des del 15 de juliol de 2014, contra les associacions de drets humans i el seu màxim representant, l’ASSOCIACIÓ MARROQUINA DE DRETS HUMANS (AMDH), les autoritats de Rabat amb més de 40 civils equipats amb instruments de ferro per poder trencar els panys, han envaït la seu de l’AMDH la nit de diumenge,  després que quatre d’aquestes persones hagin tirat a terra la camarada RABEA BOUZIDI (membre de l’administració central i membre de la Comissió administrativa) i l’hagin tret per la força les claus del local i l’habitatge, agredint-la amb cops, insults i humiliacions. Tot seguit que BOUZIDI ha sigut traslladada a un hospital en estat alarmant, dos periodistes francesos que es trobaven dins el local i que planejaven filmar una entrevista han estat detinguts i el seu material confiscat sota el pretext de que contenia gravacions fetes en altres llocs.

S’ha d’assenyalar que el local de l’AMDH va ser encerclat des de la matinada, quan els dos periodistes van accedir, pels responsables i oficials de les autoritats, el que ha provocat un clima d’anarquia davant l’edifici de la seu al temps que els veïns volien descansar després d’una setmana de treball; fins i tot, un oficial de les autoritats no va dubtar en trucar a les portes dels veïns per incitar-los contra l’AMDH. Tot i que els dos periodistes, en presència del president de l’AMDH, han precisat que no procederien a fer cap filmació sense permís, les autoritats els han detingut dins la seu de l’AMDH, i no en altres indrets on havien estat espiats i seguits.

Una vegada més, informem que les autoritats, per aquestes pràctiques, estan fent cas omís de la llei i es neguen a complir-la: en efecte, es van negar a presentar, de manera formal, qualsevol ordre que els permetés cercar el local o realitzar confiscacions; més aviat, van optar per recórrer a la il·legalitat per envair deliberadament el local d’una forma “hollywoodenca” i alarmant pels veïns.

Al mateix temps que denunciem aquesta greu agressió contra un líder de l’Associació i el seu local central, destaquem que aquest és un nou episodi de la sèrie d’atacs contra el treball dels defensors de drets humans. Assenyalem, que les autoritats que han mobilitzat desenes de cotxes de policia i de les forces d’intervenció ràpida, així com altres forces de seguretat, han previst la seva intervenció amb amenaces escrites i enviades l’11 de febrer per la VALI de la regió de Rabat/Sale/Zemmour/Zaers i el governador de Rabat, després de la roda de premsa organitzada per l’Associació “FREEDOM NEW” dins el local de l’AMDH. Aquesta escalada confirma la manca de voluntat política de l’Estat per posar fi a les pràctiques medievals, com ho confirma el retorn a comportaments que formen part d’un passat de violacions dels drets que crèiem ja extingits.

L’Associació acull de bon grat i agraeix l’àmplia solidaritat expressada per els i les representants de les associacions de drets humans, les organitzacions democràtiques i els/les militants que han contactat amb els responsables de l’AMDH o que s’han personat a la seu central.

L’Associació assenyala que totes les pràctiques autoritàries no frenaran la seva noble missió en defensa dels drets dels ciutadans i ciutadanes, i la promoció de la cultura dels drets humans en la seva universalitat i globalitat.

L’oficina CENTRAL

RABAT A 15/2/2015

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: