Enviat per: sodepau | 28 gener, 2015

Nassera Dutour, portaveu de CFDA, guardonada amb el premi “Lounès Matoub” per la seva lluita contra l’oblit

Comunicat de premsa – El premi «Lounès Matoub» concedit a Nassera Dutour per la seva lluita contra l’oblit

Alger/París, 26 de gener 2015 – El Col·lectiu de Familiars de Desapareguts a Algèria (CFDA), Sos Disparus i la Federació Euro-Mediterrània contra les Desaparicions Forçades (FEMED) acullen amb satisfacció l’entrega del premi «Lounès Matoub, contra l’oblit», concedit per l’associació AMGUD a Nassera Dutour, portaveu de CFDA i presidenta de la FEMED.

El 24 de gener del 2015, amb ocasió de la celebració del 59è aniversari del naixement de Lounès Matoub, l’associació algeriana AMGUD ha concedit el vuitè premi «Lounès Matoub, contra l’oblit» a tres activistes algerians de drets humans, Nassera Dutour, Mokrane Ait Larbi i Boudjemâa Agraw per la seva llarga lluita en favor dels drets de l‘home a Algèria.

Durant l’entrega del premi, Nassera Dutour ha destacat el seu reconeixement a la lluita pel dret a la veritat i la justícia i contra la impunitat portada a terme durant molts anys pels familiars dels milers de desapareguts a Algèria i ha subratllat la perseverança de les famílies: «La nostra lluita per la veritat sobre tots els desapareguts continua. No es deu trencar aquesta pàgina dolorosa de la nostra vida. Aquesta és la nostra història. I la història, es deu mirar de prop perquè el crim no es repeteixi. Si deixem el passat darrere nostre, ens superarà sempre. Escriure la història, és un símbol contra l’oblit perquè cap de nosaltres deu oblidar la desaparició d’un ésser estimat ni a les nostres mares que no cessen de buscar-los»

Per al CFDA, Sos Disparus i la FEMED, aquest premi simbòlic constitueix a la mateixa vegada un reconeixement i una motivació. Les tres associacions han acollit amb beneplàcit el suport de la societat civil algeriana per la lluita de totes les famílies dels desapareguts contra el delicte de desaparició forçada.

http://www.depechedekabylie.com/…/147723-lassociation-amgud…

Contactes premsa :

SOS Disparus : sosdisparusdz@gmail.com

CFDA : cfda@disparus-algerie.org

FEMED : secretariat.femed@disparitions-euromed.org

          


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: