Enviat per: sodepau | 13 Març, 2014

SOLIDARITAT AMB EL POBLE DE SÍRIA EN EL TERCER ANIVERSARI DE LA REVOLUCIÓ

Imatge

 MANIFEST

Fa tres anys de l’aixecament popular a Síria. Tot començà el mes de març de 2011 amb una demanda molt senzilla i molt clara: Llibertat i Dignitat contra el règim totalitari de la família dels Assad que governa el país amb mà de ferro des de fa més de 46 anys.

 A remolc de les revolucions a Tunísia i Egipte, la ciutat de Deraa, al sud del país, fou el bressol de la protesta després de l’empresonament d’un grup d’adolescents que havien pintat consignes contra el règim en un mur de la seva escola. Ràpidament va extendre’s per tot el país al crit de ” Fora, fora la dictadura de l’Assad”.

 La revolució siriana entra en el seu tercer any sense res a celebrar a excepció del fet que la voluntat popular no ha estat doblegada per un règim que fa molts mesos que ha perdut tota legitimitat a ulls dels seus ciutadans.

 El règim de Bachar Al-Assad i els seus sicaris maten, segresten, torturen i violen, però dia a dia, el poble sirià, des de la seva rica pluralitat ètnica i cultural, segueix mobilitzant-se, disposat a posar fi a un règim sanguinari i corrupte.

 El que començà com una revolta pacífica va derivar, a causa de la repressió del règim i la manca de suport internacional, en un enfrontament armat. Actualment, a més, també operen a Síria grups armats vinculats al terrorisme djihadista que practiquen tot tipus de brutalitats contra la població civil. Des d’aquí tota la nostra solidaritat amb en Marc Marginedas després del seu alliberament i el nostre suport a Javier Espinosa, Ricard García Vilanova i als seus familiars i amics, i a l’exigència que es posi fi als segrestos a periodistes i cooperants.

 Tota aquesta situació ha provocat un nivell alarmant de morts (140.000) i de refugiats i desplaçats (al voltant de 6.000.000).

 Denunciem l’acord entre les grans potències per donar suport (alguns amb armes, altres legitimant-lo com interlocutor) al règim de Bachar Al-Assad, que a Ginebra 2 va fer gala d’un gran cinisme. Darrera aquest recolzament hi ha la voluntat de mantenir l’estabilitat a la frontera nord d’Israel. Des de Rússia, passant per Iran i les potències occidentals se ha fet tot el possible per impedir la lliure autodeterminació del poble sirià. De res han servit totes les proves de la magnitud i gravetat dels abusos contra els drets humans que s’estan cometent en el país, la “comunitat internacional” prefereix mirar cap a una altra banda mentre la població en paga el preu.

 Per tot això, ens comprometem a continuar al costat del poble, donar-li suport en el seu camí cap a la llibertat i a difondre el nostre
posicionament solidari contra les matances a Síria. Considerem que ara més que mai es necessita l’ajuda de les organitzacions socials i els grups polítics que creuen en la llibertat i la dignitat dels pobles en la seva lluita contra els règims totalitaris, per acompanyar al poble de Síria a construir una nova societat basada en la lliure autodeterminació. Construir un país on els drets humans es respectin per a tothom, les minories siguin protegides i es garanteixi la justícia social.

 Les organitzacions que convoquem aquesta manifestació expressem fermament la nostra solidaritat amb el poble de Síria i la nostra angoixa davant el patiment i el dolor de les víctimes innocents d’aquesta espiral de violència. I volem reafirmar el nostre compromís per contribuir a una nova Síria, fonamentada en el respecte als drets humans, la llibertat, la tolerància religiosa i on hi hagi espai per a tothom.

Barcelona, 15 de març de 2014

Primeres signatures:
Associació Sírio-catalana per la Llibertat i la Democràcia

Comunitat Palestina de Catalunya

Lluita Internacionalista

Fundació per la Pau

Corrent Roig

Socialisme Llibertari

Sodepau

Junts Associació Catalana de Jueus i Palestins

Comitè de solidaritat amb la revolució siriana

Dones x Dones

En Lluita

Acsur-Catalunya

Esquerra Republicana de Catalunya

Grup d’Educació per la Pau

Institut de Drets Humans de Catalunya

Fundació Nous Catalans

NOVACT-Institut Internacional per a l’Acció noviolenta

NOVA-Innovació Social

Universitat Internacional de la Pau

Casa del Llibre Àrab

Federació Catalana d’ONG

UGT

Avalot

CIEMEN

USOC


Responses

 1. Soy de sodepaz andalucia y me avergüenza el que podías apoyar una supuesta revolucion asesina auspiciada por los mismos que han destruido irak libia y…… toda solidaridad. desarrollo y paz tiene que tener un análisis político anterior sino es colaborar con todo lo conerario. más muerte y destrucción

 2. ¿¿”Contribuir en una nueva Siria”???
  Es una verguenza vuestra manifestación y comunicado servilista de la OTAN.
  A ver si la “izquierda revolucionaria” catalana deja de leer los medios hegemónicos y se empieza a informar que los rebeldes son mercenarios pagados por EEUU, Israel, UE y las petromorcanías árabes.
  Vamos los de siempre, nada nuevo bajo el Sol, y se la siguen metiendo doblada a los NINIs de siempre.

  Especial vergüenza me merecen las asociaciones pro-palestinas que apoyan esto.
  De cgt y demás, en su línea.

 3. LLamo para deciros que no conteis conmigo

 4. ¿Qué más necesitan los líderes de las organizaciones que os hacen defender criminales en Libia, Sira, Venezuela, Ucrania; para ver lo que el sentido común de incluso quién no está informado cómo estos líderes vuestros es capaz de evidenciar?. Hay mucho material en Internet para el acceso de quienes quieran atreverse a saber y no quieran conformarse con la información única y hegemónica que os hace bailar al son de los belicistas:
  Artículo de Stella Calloni (no la leéis puesto que no escribe ni la publicarían en El País):
  http://www.ojosparalapaz.com/venezuela-desnuda-al-golpismo-y-washington-se-desnuda-si-mismo/


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: