Enviat per: sodepau | 15 Juliol, 2011

La flotilla segueix navegant rumb a Gaza

Els vaixells de la Segona Flotilla de Llibertat continuen retinguts il·legalment en ports grecs després que el govern socialista de Papandreu fes pública divendres passat la retenció dels bucs de la coalició.

Enfront d’aquesta il·legalitat i el silenci dels governs de la Unió Europea, durant aquesta setmana, han tingut lloc en l’estat espanyol i a Grècia nombroses concentracions i accions de protesta de la societat civil.

A Barcelona, el dimarts passat una desena d’activistes de la iniciativa Rumb a Gaza es van encadenar als mastelers de les banderes d’Israel, Grècia, Espanya i altres països de la Unió Europea en la seu de la Unión pel Mediterrani (UpM), on es celebrava l’acte de presa de possessió del seu nou Secretari General.

Així, els activistes van protestar pel segrest del “Gernika” i pel silenci i abandó del Ministeri d’Afers exteriors i Cooperació davant una violació de la sobirania espanyola com és la retenció il·legal d’un vaixell espanyol per part de l’estat helè. A més, part del grup d’activistes de Rumb a Gaza que tenien pensat embarcar en la Flotilla cap a Gaza, romanen ocupant des del passat dimarts l’ambaixada espanyola a Atenes.

Amb aquesta acció els activistes demanen al govern espanyol que pressioni a l’executiu helè per tal que el “Gernika” pugui navegar lliurement pel mediterrani.

Segons van afirmar els activistes, l’acció continuarà fins que el vaixell, actualment vigilat per 7 activistes que romanen en ell, sigui alliberat.

No obstant això, l’únic comunicat oficial que ha emès el govern espanyol no ha fet referència a la situació del Gernika i en ell el ministeri d’Afers exteriors ha donat suport al país helè en la seva oferta d’enviar a través de Nacions Unidas l’ajut humanitari que la Flotilla duia a Gaza.

D’altra banda, el vaixell francès Dignité- AL Karama, l’únic de la coalició que havia aconseguit escapar al bloqueig grec, ha estat detingut avui a la illa de Creta quan estava detingut repostant gasolina.

Tot i els esforços d’Israel per detenir el que és sens dubte una de les majors campanyes de solidaritat internacional dels últims anys, la Flotilla de la Llibertat continua.

Ara, és moment de replantejar l’estratègia i seguir treballant, agafant impuls per a arribar a Gaza amb més força i determinació que mai.

Gaza, estem arribant!

P.A.O.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: