Enviat per: sodepau | 21 Juny, 2011

La flotilla de la llibertat: pròxima destinació Gaza

En les pròximes setmanes sortirà la Flotilla de la Llibertat II-Stay Human rumb a Gaza amb l’objectiu de trencar el bloqueig israelià de la Franja. Más de 1.200 activistes de tot el món salparan en 15 vaixells carregats d’ajuda humanitària, des de diferents ports europeus, amb la missió d’arribar a la Franja de Gaza i trencar així el bloqueig marítim que l’Estat d’Israel imposa des de fa cinc anys sobre 1.5 milions de palestins que habiten el territori.

A més de trencar el bloqueig, aquesta nova flotilla partirà cap a Gaza amb els objectius de proporcionar ajuda humanitària i, sobretot, d’enviar un missatge de solidaritat des de la societat civil internacional als habitants de Gaza i a la població palestina en general: “No esteu sols”.

Aquesta iniciativa és la continuació de la Flotilla de la Llibertat I la qual va ser atacada per tropes d’elit de l’exèrcit israelià el 31 de maig de 2010 en aigües internacionals i que va donar com a resultat  la mort de nou activistes turcs i desenes de ferits.

De la ràbia i frustració d’aquest brutal atac i de la determinació per trencar el salvatge bloqueig de la Franja va sorgir la Flotilla de la Llibertat II-Stay Human, rebatejada amb la coneguda frase de l’activista italianoVittorio Arrigonitras l’assassinat d’aquest en Gaza el 15 d’abril passat. Des de l’Estat Espanyol, més de 60 activistes i persones de l’àmbit polític, cultural i social embarcaran en el Gernika, vaixell impulsat per la campaña estatal Rumb a Gaza.

Així, amb aquesta acció, milers de persones dels cinc continents mostraran una vegada més el seu suport al poble palestí en la seva lluita quotidiana per la fi de l’ocupació i pel gaudi de la llibertat i la justícia en la seva terra natal. Naveguem rumb a Gaza.

P.A.O.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: