Enviat per: sodepau | 3 Juny, 2011

Declaració Final de la Conferència pel Canvi a Síria

‘La Conferència fa una crida al president Bashar Assad a renunciar immediatament a totes les seves posicions ”

Antalya, 2 juny 2011

Síria és avui testimoni dels dies més durs i dolorosos, però al mateix temps veu el naixement d’una nova llibertat que els joves siris estan fent amb la seva sang i sacrifici, sobre el terreny, a través de protestes pacífiques, donant als siris la responsabilitat de treballar amb els seus germans i germanes – dins i fora del país – per construir un nou futur.

Per això, figures i personalitats nacionals síries es van reunir per celebrar la Conferència pel Canvi a Síria, convidant a totes les faccions polítiques i populars i components presents en l’escena política síria, per tal d’aturar el vessament de sang del nostre poble, i prenent una posició ferma en el que està succeint al nostre país, davant la insistència del règim tirànic en l’elecció d’una solució militar i de seguretat, i es nega les justes demandes del poble per la llibertat i la democràcia.

La Conferència pel Canvi a Síria es va celebrar a Antalya entre el 31 de maig i el 2 de juny en suport a la Revolució de Síria i per la recerca de solucions que poden salvar Síria de la tirania i dur-la pel camí de la llibertat i dignitat. Els participants van resoldre que:

1 – Els participants recolzen les demandes del poble siri de que el president Bashar Assad marxi, de l’enderrocament del seu règim i pel suport a la revolució pacífica del poble siri cap a la llibertat i la dignitat.

2 – La Conferència demana al president Bashar Assad a renunciar immediatament a totes les seves posicions, i lliurar el poder temporalment al vicepresident com ho estipula la Constitució, fins a l’elecció d’un Consell Provisional que redactarà una nova constitució. Sobre la base de la nova Constitució, es demanen eleccions parlamentàries i presidencials lliures i justes, en un termini màxim d’un any a partir de la renúncia del president Assad.
3 – Els participants donen el seu suport a la revolució del nostre poble fins que es compleixin els objectius al mateix temps que reafirma seus pilars: el seu caràcter pacífic, el seu caràcter nacional, preservant la unitat del país i rebutjant qualsevol intervenció militar estrangera, alhora que insisteix en la naturalesa nacional i inclusiva de la Revolució Síria que no representa cap facció i que no apunta a cap facció del poble sirià.

4 – Els participants reafirmen que el poble siri està format per diverses ètnies àrabs, kurds, assiris-caldeu, l’assiri, turcmans, circassians, armenis i altres. La Conferència reafirma els legítims drets i igualtat de totes aquestes ètnies en la nova Constitució de Síria, en el marc de la unitat de la pàtria síria i la base d’un estat civil i el sistema democràtic multipartidista.

5 – Els participants es comprometen a treballar per una Síria futura, que serà un estat democràtic on els drets humans són respectats i on la llibertat de tots els ciutadans estan protegits, inclosa la llibertat d’expressió i de culte religiós, a la llum d’un estat civil basat en la separació dels tres estats: el legislatiu, el judicial i l’executiu. El nou estat empra la democràcia i les urnes com l’única eina per gestionar el país.

6 – Esforç seriós per a la prosperitat econòmica i el progrés científic en un ambient de justícia, seguretat i pau.

7 – Els participants demanen als pobles àrabs, la Lliga Àrab, l’Organització de la Conferència Islàmica i la comunitat internacional a assumir la seva responsabilitat legal i ètica d’aturar les violacions dels drets humans i crims de lesa humanitat comesos contra civils desarmats, i per donar suport a les aspiracions del poble siri cap a la llibertat i la democràcia.

La conferència va concloure les seves deliberacions amb l’elecció d’una Comissió consultiva a través de l’elecció dels candidats que presentin els participants. La Comissió elegirà un Comitè Executiu que presentarà un pla d’acció per coordinar les activitats en suport de la Revolució Síria i reunir tot el suport possible per assolir la meta d’un canvi pacífic.

Anuncis

Responses

  1. Pero si hasta la OTAN reconoce que tiene el apoyo del 80% de su pueblo….y es normal: Su ejército de reemplazo (si, la mili es obligatoria allí) y su gobierno legítimo son los que, codo a codo con el pueblo, han resistido una ofensiva mediática y bélica inconcebible. Es la única protección que le queda al pueblo sirio frente a los criminales de infinidad de nacionalidades que defendéis cómo supuestos revolucionarios. Una ofensiva maligna en la que una supuesta izquierda ha colaborado de manera entusiasta en las campañas propagandísticas. El mal que por supuesto bien le deseáis al pueblo sirio, se volverá contra nosotros en este fascismo mundial al que de manera tan inconsciente y torpe estáis colaborando. ¿Dónde está el antifascismo y el antibelicismo de la izquierda?


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: