Enviat per: sodepau | 18 Mai, 2011

Declaració final de la Conferència: Una lluita comuna per la fi de l’Ocupació i el Racisme

Hebron, 7 maig 2011

Cap a la fi de l’ocupació israeliana i les polítiques racistes

Cap a una estratègia de treball de solidaritat conjunta per donar suport a la lluita del poble palestí

1 – El comitè preparatori va concloure els treballs de la conferència sota el lema “Una lluita comuna per la fi de l’ocupació i el racisme” el 7 de maig de 2011, després de les presentacions, la discussió dels documents i recomanacions dels assistents a la Conferència.

2 – La Conferència es va iniciar amb l’himne nacional palestí, seguit d’un minut de silenci pels màrtirs. La sessió d’obertura va incloure una benvinguda per part del Centre d’Informació Alternativa (AIC, per les sigles en anglès) i el comitè preparatori de la conferència, seguida d’una sèrie de presentacions del governador d’Hebron Hameed Kamel, el secretari general del Partit del Poble Palestí Salihi Bassam representant els partits progressistes palestins, el representant de Tarabut-Hithabrut Johayna Saifi, i un missatge dels activistes jueus Mizrahi al món àrab.

3 – Les sessions de la Conferència van incloure la presentació d’una sèrie de documents que van cobrir les següents dimensions:

– La situació política actual: oportunitats i desafiaments

– Resistència popular a l’ocupació i el racisme

– L’experiència de les campanyes contra l’ocupació i el racisme

– La realitat i l’horitzó futur de la lluita conjunta contra el racisme i l’ocupació

4 – Els treballs, a més dels debats que van seguir per membres de la Conferència, ha fet èmfasi en el següent:

* Les forces progressistes palestines a Hebron, el Centre d’Informació Alternativa (AIC) i Tarabut Hithabrut, són socis en la lluita per un Orient Mitjà lliure i democràtic, lliure de totes les formes d’hegemonia i colonialisme, especialment del sionisme, així com dels règims dictatorials i les seves polítiques d’opressió i ordres. Insistim en que no estem demanant un “nou Orient Mitjà”, conformat a través del control polític i econòmic israelià i subjecte a les corporacions internacionals al servei de potències estrangeres. El que demanem és la renovació de l’Orient Mitjà a través dels seus pobles en revolta que són capaços de canviar la realitat actual i la construcció del seu futur. Les revolucions actuals en el món àrab enforteixen la nostra confiança en el poder de la democràcia i les lluites populars per construir aquest futur.

* Un requisit previ necessari per a la victòria del poble palestí davant l’agressiva empresa israeliana és posar fi a la divisió interna palestina i el restabliment de la unitat nacional. En conseqüència, la Conferència felicita la celebració del diàleg nacional al Caire, Egipte, el dimecres (4 de maig 2011), en el qual es va arribar a un acord per posar fi a la divisió interna i per reconstruir la unitat nacional palestina.

* La Conferència demana als palestins que continuïn la mobilització en suport del diàleg nacional per enfortir la unitat nacional i l’eliminació dels obstacles a l’aplicació de l’acord del Caire, consolidant així la base comuna de resistència a l’ocupació i la colonització, i la lluita per la creació d’un estat palestí independent i sobirà a Cisjordània i la Franja de Gaza, amb Jerusalem Est com a capital.

* El conflicte palestino-israelià és el resultat de l’empresa colonial sionista, la principal víctima és el poble palestí, a més dels jueus que depenen d’ella. Els especuladors principals d’aquesta empresa són, però, les elits econòmiques, polítiques i militars a Israel, així com el colonialisme i l’imperialisme internacional. Mentrestant, els pobles n’estan pagant el preu. Per tant, cal resistir l’empresa colonial sionista – l’única manera de construir una pau justa i permanent per a tots.

* Amb l’objectiu d’acabar amb el conflicte és essencial posar fi a l’ocupació – desmantellar tots els assentaments, la realització dels drets dels refugiats palestins legítims d’acord amb la Resolució 194 i reconèixer el dret del poble palestí a la independència total. Una pau justa i permanent va més enllà de les solucions als problemes polítics i militars, i es basa en posar fi al colonialisme, és a dir, a l’ocupació colonial israeliana en els territoris palestins ocupats, així com l’abolició de l’ordre colonial dins d’Israel i les seves manifestacions polítiques, socials i culturals.

* Reforçar l’àmplia lluita popular és un dels principis bàsics per a la lluita conjunta contra l’ocupació israeliana, el colonialisme, els assentaments i la política d’apartheid. Aquesta lluita requereix la participació dels moviments polítics i socials, així com activistes de dins d’Israel. A més, la lluita popular suposa un profund valor social i educatiu i contribueix a l’enfortiment de la lluita col.lectiva tant a nivell de palestins com d’israelians.

* La Conferència fa èmfasi en la seva adhesió a la resistència popular contra l’ocupació i la colonització com una forma legítima de lluita amb una important presència d’activistes de la solidaritat internacional, així com de les forces israelianes progressistes i democràtiques. La Conferència demana a totes les forces polítiques que dirigeixin la seva energia i activitats al servei dels objectius de la mobilització popular. A més, la Conferència posa en relleu la relació de complementarietat entre els esforços oficials i populars en l’enfortiment de la fermesa palestina a través de l’ajuda als presos, els màrtirs i els detinguts de la mobilització popular, posant especial atenció en les zones afectades pel mur de separació i els assentaments a través de la implementació de projectes per a la protecció d’aquestes àrees i dels drets de les palestins sobre la terra.

* En la conferència també s’afirma la legitimitat de l’Organització per l’Alliberament de Palestina (OAP) com a únic representant del poble palestí. Fem una crida per dur a terme eleccions del Consell Nacional de la OAP sobre la base de la representació proporcional, així com a l’aplicació de les reformes que enfortiran el paper principal del Comitè Executiu de l’OAP i reforçarà el principi de direcció col.lectiva.

* Amb motiu del 63 aniversari de la Nakba palestina, la Conferència subratlla el seu suport al dret dels refugiats palestins a tornar a casa i propietats confiscades d’acord amb la Resolució 194, i la seva negativa a reconèixer el caràcter exclusivament jueu de l’Estat d’Israel .

* La Conferència destaca la importància de les forces democràtiques i progressistes dins d’Israel que lluiten contra l’ocupació i el sionisme, que lluiten activament i es mobilitzen per posar fi a l’ocupació i les polítiques d’expropiació i colonització, i per a la defensa dels drets del poble palestí. El seu paper dins d’Israel consisteix a treballar i lluitar per defensar els drets de tots els oprimits i explotats – els àrabs i els jueus, els homes i dones, veure aquesta lluita com a part integrant del procés de rebutjar totes les formes d’opressió i ocupació i un objectiu condicional per a l’alliberament i una pau justa a la regió. En conseqüència, s’han de tenir en compte les condicions polítiques, socials i culturals de manera que no es contradiguin amb els objectius i principis de lluita conjunta.

* La Conferència demana als moviments internacionals, socials i polítics a seguir pressionant Israel perquè compleixi amb el dret internacional, així com que exerceixin pressió sobre els seus governs per tal d’activar i ampliar el boicot contra Israel, considerant que és una arma important en la nostra lluita per la llibertat i la independència.

5 – La Conferència va acabar saludant als màrtirs, presoners i tots aquells les vides dels quals es veuen afectades negativament per l’ocupació israeliana. També saludem al nostre poble mantenint fermament a Jerusalem, Cisjordània, la Franja de Gaza, dins de la Línia Verda ia tot arreu a l’exili. Confirmem que el camí de la lluita continuarà fins a la nostra llibertat, a l’estat palestí amb Jerusalem com a capital, el retorn dels refugiats i la fi de l’ocupació, la colonització i agressió.

Per més informació sobre la conferència podeu consultar l’Alternative Information Center.


Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: