Enviat per: sodepau | 7 Mai, 2011

Hebrón: Lluita Comú per la fi de l’Ocupació i el Racisme

Per un estranger, o per algú que no conegui de ben aprop el context i la situació, es fa difícil arribar a comprendre la magnitud de l’esdeveniment d’avui dissabte a Hebrón. Fins ara tan sols hi havia dos tipus de trobada entre palestins i israelians. El primer, el que es viu cada dia amb l’ocupació, amb l’enfrontament diari entre soldats israelians i colons, d’una banda, i homes, dones, nenes i tot el poble palestí, enfrontaments violents, humiliants, agressius, fruit de les polítiques d’ocupació i d’apartheid de l’estat d’israel contra el poble palestí. El segon tipus de trobada és el de les trobades per interessos econòmics i polítics, encaminades a normalitazar relacions en un intent de legitimar l’status quo i l’augment constant d’ocupació rera un vel de normalitat, d’intercanvi comercial, cultural, polític.

Però aquest dissabte, per primera vegada s’inicia un altre tipus de trobada. És una trobada de moviments socials anti-sionistes, moviments socials d’esquerres, israelians i palestins. Una trobada que no legitima l’ocupació ni normalitza les relacions amb l’estat d’Israel, si no que busca sumar esforços per la lluita contra aquest estat i les seves polítiques. Per primera vegada, 130 israelians de l’esquerra anti-sionista, s’han apropat a Hebrón, per discutir amb moviments d’esquerra palestina, les estratègies, mecanismes i prioritats de la lluita anti-sionista. És difícil de comprendre des de fora, tot l’esforç de dinamització amb les associacions, comitès i moviments, tant a una banda com l’altra, que suposa que israelians superin les seves pors, superin el xoc cultural innegable, i entrin a participar a una conferència a la ciutat que representa tristament el símbol més encarnissat de l’ocupació que l’estat on han nascut perpetua. Un israelià em deia que era la primera vegada que entraven a Hebrón, “de civil”, afegia en veu baixa. Perquè no oblidem que la majoria d’ells han passat pel servei militar obligatori. I és allà on alguns s’adonen de la brutalitat que infringeix l’estat d’Israel. Alguns abandonen, d’altres, la majoria, segueixen. Una petita minoria dels joves, un dia s’adona que allò que Israel els ha explicat és una mentida basada en el racisme i l’idiologia colonialista i segregadora. I aquesta petita minoria és avui a Hebrón. El passat remot no és avui tan important, com les lluites que han dut darrerament, i com el fet que són aquí, amb idees clarament anti-sionistes i disposats a escoltar i participar en un diàleg encara vacilant que uneixi esforços per la lluita.

És un primer pas, un primer pas que ha dut anys de treball d’aconseguir, però aquest primer pas, fet amb fermesa i convicció, durà un segon pas, i un tercer, i anirà fent camí, un dels camins inevitables per aconseguir una Palestina lliure i digne.

Més info a alternativenews

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: