Enviat per: sodepau | 16 Març, 2011

Manifestacions per la unitat nacional a Palestina

Per: P.A.O.

Desenes de milers de palestins de Cisjordània i Gaza es manifestaren el passat dimarts 15 de març per la unitat nacional i la reconciliació de Fatah i Hamàs, les dues faccions polítiques enfrontades des que Hamàs accedí al govern de la Franja de Gaza el juny del 2007.

Les dues concentracions principals van tenir lloc a la Plaça del Soldat Desconegut a la ciutat de Gaza i a la plaça Al-Menara a Ramallah, on diversos milers de persones van fer onejar banderes palestines al crit de “unitat nacional!” i “el poble vol la fi de la divisió!”.

A Gaza diversos seguidors d’Hamàs van agitar banderes d’aquest partit, el que va provocar el descontentament dels joves convocants l’objectiu dels quals era organitzar una concentració neutral per la unitat de tots els palestins contra l’ocupació israeliana. A més, en el transcurs de la manifestació, les autoritats policials van desallotjar la plaça així que un grup de joves va seguir la concentració en un lloc proper, la qual cosa va resultar en desenes de detencions.
A Ramallah, els protestants van fer onejar banderes palestines i no va haver-hi cap incident amb les autoritats.

Després que Hamás guanyés les eleccions de 2006 i del fracàs del govern d’unitat nacional, la divisió entre Hamás i Fatah es va fer palesa amb els enfrontaments violents entre ambdues faccions. Des de llavors, la Franja de Gaza està governada per Hamás i Cisjordània per Fatah.

Davant aquesta situació i inspirats per les revoltes a l’Orient Mitjà i al Nord d’Àfrica, grups de joves independents de la Franja de Gaza i Cisjordània han convocat diverses concentracions a través de les xarxes socials de Facebook i Twitter, cridant a la unió de tots els palestins enfront de la política d’apartheid i l’ocupació il·legal israeliana dels seus territoris.

Per a més informació:

http://falasteenlana.blogspot.com/

http://gazaybo.wordpress.com/

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: