Enviat per: sodepau | 4 febrer, 2011

EGIPTE: DEFENSORS DE DRETS HUMANS EN ESTAT DE SETGE

NOTA DE PREMSA CONJUNTA

EGIPTE: DEFENSORS DE DRETS HUMANS EN ESTAT DE SETGE

CRIDA URGENT PER ATURAR LA REPRESSIÓ I GARANTIR LA SEVA PROTECCIÓ.

PARIS-GINEBRA-COPENHAGUE, FEBRER 3, 2011.

MENTRE CREIXEN LES ACCIONS D’INTIMIDACIÓ I ATACS CONTRA ELS PROTESTANTS, L’OBSERVATORI PER LA PROTECCIÓ DE DEFENSORS DE DRETS HUMANS, UN PROGRAMA CONJUNT DE LA FEDERACIÓ INTERNACIONALS DE DRETS HUMANS (FIDH) I L’ORGANITZACIÓ MUNDIAL CONTRA LA TORTURA, I LA XARXA EUROMEDITERRANIA DE DRETS HUMANS (EMHRN), LAMENTEN LES ACCIONS D’INTIMIDACIÓ I TEMEN PER LA SEGURETAT DELS DEFENSORS DE DRETS HUMANS.

Avui, 3 febrer 2011, a primera hora de la tarda, un grup d’advocats i membres de ONGs, incloent ONGS de drets humans, reunits a les oficines de Hisham Mubarak, han estat arrestats per la policia militar i conduits a una ubicació desconeguda. El centre legal Hisham Mubarak es trobava en aquell moment rodejat per partidaris de l’actual administració, armats, els quals van amenaçar la gent que s’hi trobava a l’interior. A més a més, uns brètols van entrar al CENTRE PER LA REHABILITACIÓ DE VICTIMES DE VIOLENCIA NADIM, que facilita assistència legal a les víctimes de tortures, i van amenaçar al personal de l’organització.

Les oficines del centre legal Hisham Mubarak i el centre egipci pels drets Econòmics i Socials, van ser registrades per la policia militar i el seu equipament confiscat. Els telèfons mòbils de diferents membres de l’equip  també van ser confiscats

Segons la informació més recent, aproximadament 29 persones que treballaven pel centre legal de Hisham Mubarak i el centre egipci pels drets econòmics i socials, Human Rightswatch i Amnistia internacional, haurien estat arrestats, incloent Mr. Ahmed Seif, Ms. Nada Sadek, Mr. Mohamed El Taher, Ms. Mona El Masry, Mr. Khaled AliI i quatre més. Aquestes accions d’intimidació i atacs es deuen al suport que han donat un grup d’advocats i organitzacions de drets humans, inclosa la facilitació de menjar i equipament mèdic als manifestants reunits a la plaça Tahrir.

Vàries ONGs de drets humans s’han fet molt visibles denunciant els abusos de drets humans comesos per l’actual administració  i són especialment vulnerables i pateixen amenaces en l’actual clima de repressió que du a terme la força policial i els partidaris de l’actual administració, que han guanyat poder al Cairo aquest 3 de febrer de 2011. Segons les nostres fonts un grup de periodistes també han estat arrestats.

Considerant la creixent tensió I els actes de violència que estan tenint lloc, l’Observatori I EMHRN estan profundament preocupades per la seguretat de membres de la societat civil, particularment periodistes i membres d’ONGs pels drets humans. Les nostres organitzacions urgeixen a les autoritats a alliberar a tots els defensors de drets humans, a contenir qualsevol atac, arrest o acció d’intimidació contra ells i garantir la seva seguretat.,

Les autoritats també haurien d’iniciar de forma immediata una investigació imparcial i efectiva sobre els fets esmentats, el resultat de la qual ha de fer-se públic, per tal d’identificar tots aquells responsables dels actes, i fer-los comparèixer en un tribunal competent i imparcial, i que els hi siguin aplicades les sancions penals pertinents.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: