Enviat per: sodepau | 10 Desembre, 2010

Algú ho haurà de dir !!!!

Més enllà de les responsabilitats a exigir pels successos de l’Aaiún a tots els responsables dels mateixos, més enllà de les víctimes reals que hagin hagut i la seva pertinença a un bàndol o a un altre o a cap, també caldrà demanar responsabilitats morals als qui han sacrificat un bagatge històric dels moviments de solidaritat, de tots aquells que des de més o menys temps duem militant per la justícia, els drets humans i a favor de les aspiracions polítiques, socials i culturals de pobles i poblacions oprimides; aquesta víctima ha estat l’honestedat i la inclinació a la veritat, a la bondat per la qual sempre s’ha destacat el món de la solidaritat internacional, en el nostre país. Suposo que pensant que la fi justifica els mitjans, o simplement duts per un idealisme cegat, mancat de rigor i incoherent amb les pròpies idees que es diu defensar.

Es comença a albirar que hem estat víctimes d’una estafa o intent d’això, una estafa que va prenent forma conforme es van coneixent més notícies sobre el succeït a l’Aaiún, lentament perquè cal llevar “molta palla”, molta propaganda resultat de la implicació en les informacions de molts actors interessats d’aquí, d’allà, locals, regionals, internacionals, interessats en que la veritat no surti o en disfressar-la o en dissimular-la o en donar-li la volta.

Però una cosa està clara, des del primer moment del desallotjament del “Camp Dignitat”, les informacions sobre la suposada massacre i genocidi que van començar a emetre’s des de l’entorn de la ”solidaritat amb els saharauis” estaven sent manipulades, sabent l’impacte de les mateixes i de la ràpida extensió de les notícies, aprofitant la legitimitat i confiança en les citades fonts, en les quals l’opinió pública en general, sempre ha dipositat confiança.

Però és que a la utilització falsa o errònia dels termes emprats per a definir el que havia passat en el desallotjament del citat camp, s’ha sumat posteriorment la utilització de dues fotografies amb imatges falses, barrejades amb fotos reals. Imatges falses per mostrar suposadament víctimes saharauis, quan eren palestines (víctimes d’un bombardeig Israelià) i marroquins (víctimes d’un assassinat a Casablanca), que ha comportat protestes des de representants palestins de la OLP i una querella per part de familiars de les víctimes marroquines de la segona foto.

Per descomptat, silenci absolut en relació a donar per morts a saharauis que ara estan plantejant-se querellar-se contra aquells mitjans de comunicació espanyols que els van donar per morts, per “assassinats”.

Són conscients del mal que han fet a la causa o causes del poble saharaui i no només a ella, sinó a la causa de la solidaritat en general, els que han col•laborat i dissenyat aquesta estafa? Els que, amb una actitud acrítica, es fan resò, sense cap tipus de constatació, de les informacions que en la batalla de la informació tot conflicte es juga? Quant temps trigarem en que, davant d’un altre conflicte, els “militants” permanents contra el moviment de solidaritat i internacionalista del nostre país, ens intentin desacreditar i deslegitimar en les nostres denúncies, acollint-se a aquestes pràctiques utilitzades per a informar sobre el succeït en el Aaiún, amb les quals conscient o inconscientment s’està col•laborant, com a mínim llevant-los la transcendència? Als responsables d’aquestes manipulacions, els importa realment la situació del poble saharaui i la solidaritat internacional? Doncs sembla que no, vistes les declaracions d’un dels membres d’una de les organitzacions responsables de la transmissió d’aquestes fotos, que atribueix als serveis secrets marroquins d’haver-los tendit un parany!!!!

Així no anem bé. Sí. En aquesta dramàtica i lamentable pel•lícula, hi ha serveis secrets com protagonistes, però més d’un!!!

Esperem que el que ha succeït, serveixi per a obrir un debat a la si del moviment de solidaritat sobre el rigor, la coherència i l’honestedat moral dels nostres referents i formes d’actuar.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: